Τα cookie μάς βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αποδέχεστε την από μέρους μας χρήση των cookie.

Destinations:

guide

cities & villages
northern corfu

More

action:

for all

sea, mountain, road

Nature activities,
and experiments

More

Διαφημίστε:

στo altercorfu.com

διαφημιστικο banner,
επαγγελματικός κατάλογος

Τοποθέτηση στις προτάσεις,
Δημιουργία βιντεο

More

glorious past:

history & archaeology

museums, archaeology sites

influences cultures,
heritage

More
Παλιές Σινιές

Eνας από τους ερειπωμένους οικισμούς της βόρειας Κέρκυρας, οι Παλιές Σινιές στέκουν ακόμα, σε πείσμα του χρόνο στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορας. Βρίσκονται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας και λιγότερο από 10 από την Κασσιόπη.

Το πιθανότερο είναι πως τα σπίτια στις Παλιές Σινιές στέκουν από το 17ο αιώνα, ενώ το χωριό εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν οι κάτοικοι μετακόμισαν στο Νησάκι, το παραθαλάσσιο σύγχρονο χωριό, ένα από τα πιο τουριστικά στη βόρεια Κέρκυρα. Άγριοι κισσοί και βάτα έχουν πνίξει σήμερα τα άλλοτε αρχοντόσπιτα των Παλιών Σινιών, ενώ οι εκκλησίες του χωριού που στέκουν ακόμα είναι στολισμένες με σπουδαίες τοιχογραφίες που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η περιοχή όπου είναι χτισμένες οι Παλιές Σινιές είναι βέβαια δυσπρόσιτη, καθώς είχε χτιστεί στο σημείο αυτό λόγω του φόβου της πειρατείας που μάστιζε τις παραθαλάσσιες περιοχές, αξίζει όμως να τις επισκεφθείτε, ειδικά αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας.

Ο PSMavro Stavriotis στο ιστολογιο του γραφει χαρακτηριστικά: ...Ένιωσα πραγματικό ρίγος όταν επισκέφτηκα τις ερειπωμένες Eκκλησίες των Παλιών Σινιών. Kάποιες ήταν γκρεμισμένες, άλλες ήταν πρόσφατα επισκευασμένες... Ίσως, κάποιοι να έχουν επισκεφτεί την Παλαιά Περίθεια, ή το Μέγγουλα, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή... και πιθανών, λόγο του δυσπρόσιτου της περιοχής, να να αποφεύγουν να επισκεφτούν τις παλαιές Σινιές... όμως πιστέψτε το, αξίζει τον κόπο να το τολμήσετε. Τώρα το καλοκαίρι αξίζει τον κόπο να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή. Κάντε το μπάνιο σας στις όμορφες παραλίες, δοκιμάστε τις παραδοσιακές γεύσεις στις γραφικές ψαροταβέρνες τις περιοχής, πιείτε τον καφέ σας, στην κυριολεξία πάνω στο κύμα... και το απόγευμα (και το πρωινό είναι μία καλή ώρα) τολμήστε και ανεβείτε στις Παλιές Σινιές! Mην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σαν (όσοι ασχολείστε) φωτογραφικές μηχανές και κάμερες βιντεοσκόπησης. Πολύτιμος οδηγός και πυγή πληροφοριών θα μπορούσαν να σταθούν για σας τα Βιβλία που έχει εκδώσει ο Νίκος Γαρδέλης, με τίτλο «Οι παλιές Σινιές» - «Παλιές Σινιές, ο χαμένος παράδεισος»... ο καλά ενημερωμένος Οδηγός που έχει εκδώσει ο Δήμος Kασσωπαίων, με το τίτλο «Οικοσύστημα Eρημίτης» και το πληροφοριακό δελτίο που έχει τυπώσει ο δραστήριος «Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών».

ΠΛHPOΦOPIEΣ για το σύλλογο και την περιοχή θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.corfu-sinies.gr Eπικοινωνία μέσο e-mail... Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. 2663081016

.

Back to top