Τα cookie μάς βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αποδέχεστε την από μέρους μας χρήση των cookie.

Destinations:

guide

cities & villages
northern corfu

More

action:

for all

sea, mountain, road

Nature activities,
and experiments

More

Διαφημίστε:

στo altercorfu.com

διαφημιστικο banner,
επαγγελματικός κατάλογος

Τοποθέτηση στις προτάσεις,
Δημιουργία βιντεο

More

glorious past:

history & archaeology

museums, archaeology sites

influences cultures,
heritage

More
Περουλάδες

Οι Περουλάδες βρίσκονται στο ΒΔ τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, διπλα απο το Σιδάρι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη. Είναι χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός. Πρόκειται για ενετικό χωριό με αρχοντικά με βενετσιάνικα οικόσημα και ψηλές μάντρες με ξύλινα πορτόνια (αυλόπορτες), μεταξύ των οποίων και τα απομεινάρια του σπιτιού του ποιητή Ανδρέα Κάλβου.

Η ονομασία του χωριού προέρχεται από το επώνυμο Περούλης. Τεκμήρια υποδηλώνουν την κατοίκιση της περιοχής από την υστεροπαλαιολιθική εποχή (πριν 12.000 χρόνια). Οι Περουλάδες γνώρισαν μεγάλη ακμή κατά το Μεσαίωνα και δεν υπέστησαν μεγάλες καταστροφές καθώς η φρουρά διέθετε πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον των πειρατών. Τη μεγαλύτερη καταστροφή την έφεραν το 1403 οι Γενουάτες. Ακόμη και το όνομα Περουλάδες λέγεται ότι κρατά από την εποχή που κατοικούσαν εδώ οι Περουκιανοί, οι Ενετοί άρχοντες με τις περούκες δηλαδή. Το χωριό δεν έχει τουριστική υποδομή, εκτός από την καλή κλασική ψησταριά του Μπίκολη, με δικό τους ψωμί, πιάτα στη σχάρα και κερκυραϊκά μαγειρευτά.

Κι ένα τελευταίο μυστικό: αν δεν μπορείτε ν’ αντισταθείτε στην ιδέα για μια βουτιά στα πολυφωτογραφημένα γλυπτά βράχια του Canal d’ Amour, ανακαλύψτε το Δράστη, το δίδυμο «αδελφάκι» της γνωστής παραλίας, σε απόσταση αναπνοής από τους Περουλάδες, με φυσικές πέτρινες ξαπλώστρες, αλλά πολύ λιγότερα πλήθη λόγω και του χωματόδρομου. Μαγευτική ειπης ειναι και η πραλία loggas.

.

peroulades altercorfu 1 peroulades altercorfu 2 peroulades altercorfu 3 peroulades altercorfu 4

peroulades altercorfu 5 peroulades altercorfu 6 peroulades altercorfu 7 peroulades altercorfu 8

peroulades altercorfu 9 peroulades altercorfu 10 peroulades altercorfu 11 peroulades altercorfu 12

peroulades altercorfu 13 peroulades altercorfu 14 peroulades altercorfu 15

.

Back to top