Τα cookie μάς βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αποδέχεστε την από μέρους μας χρήση των cookie.

Destinations:

guide

cities & villages
northern corfu

More

action:

for all

sea, mountain, road

Nature activities,
and experiments

More

Διαφημίστε:

στo altercorfu.com

διαφημιστικο banner,
επαγγελματικός κατάλογος

Τοποθέτηση στις προτάσεις,
Δημιουργία βιντεο

More

glorious past:

history & archaeology

museums, archaeology sites

influences cultures,
heritage

More
Παντοκράτορας

Η εντυπωσιακότερη θέα της Κέρκυρας. Ο Παντοκράτορας είναι το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας, με υψόμετρο 906 μέτρων. Καταλαμβάνει το βορειοανατολικό άκρο του νησιού και καταλήγει ανατολικά στο στενό της Κέρκυρας. Η κορυφή του προσφέρει εξαιρετική θέα καθώς από αυτή διακρίνεται ολόκληρο το νησί και μεγάλο τμήμα των κοντινών Αλβανικών ακτών.

Στην αρχαιότητα το βουνό ονομαζόταν Ιστώνη. Το σημερινό του όνομα το οφείλει στην ομώνυμη μονή που χτίστηκε σχεδόν στην κορυφή του βουνού τον 14ο αιώνα. Η μονή είναι σήμερα γνωστή ως Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορος. Κοντά της λειτουργεί τα τελευταία χρόνια καφετέρια και σε μικρή απόσταση από αυτή έχουν τοποθετηθεί τηλεπικοινωνιακές κεραίες

Για να επισκεφθείτε το βουνό και τα παραδοσιακά χωριά του στα οποία ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και ο μαζικός τουρισμός δεν έχει ακόμα καταφθάσει σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε τον πανοραμικό δρόμο.

Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο που απο την πόλη πάει πρός το βόρειο τμήμα πρέπει να φθάσετε στον Ύψο και μετά να στρίψετε αριστερά για Σπαρτύλας με αυτό τον τρόπο ξεκινάτε να ανεβαίνετε στο βουνό και όταν περάσετε το πρώτο χωριό πρέπει να στρίψετε δεξιά για να φθάσετε στο χωριό Στρινύλας. Το Στρινύλας είναι ένα μικρό ορεινό χωριό με 3 ταβέρνες όπου μπορείτε να σταματήσετε για να γευματίσετε.Μετά απο το Στρινύλα για να φθάσετε την κορυφή του βουνού και να θαυμάσετε το καταπληκτικό πανόραμα πρέπει να διασχίσετε τον δρόμο μέχρι το τέλος. 

Αν ήδη βρίσκεστε στον Βορρά, μπορείτε να φτάσετε στο παντοκράτορα από το κέντρο της Αχαράβης, περνώντας όλα τα γραφικά χωριά του όρους.

Ο Παντοκράτορας είναι ένα βουνό εξαιρετικής ομορφιάς και μια περιοχή που φημίζεται για τις όμορφες περιπατητικές διαδρομές της. Από το Στρινύλα θα βρει κανείς ένα εξαιρετικό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, προσφέροντας συναρπαστική θέα. Το ίδιο μονοπάτι είναι και συνήθης δρόμος για Mountain bike, ενώ θεωρείται και εξαιρετικά όμορφη off road διαδρομή αν θέλετε να πάρετε το τζιπ σας σε νέες περιπέτειες.

.

pantokratoras altercorfu 1 pantokratoras altercorfu 2 pantokratoras altercorfu 3 pantokratoras altercorfu 4

pantokratoras altercorfu 5 pantokratoras altercorfu 6 pantokratoras altercorfu 7 pantokratoras altercorfu 8

pantokratoras altercorfu 9 pantokratoras altercorfu 10 pantokratoras altercorfu 11 pantokratoras altercorfu 12
.

Back to top