Τα cookie μάς βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αποδέχεστε την από μέρους μας χρήση των cookie.

Destinations:

guide

cities & villages
northern corfu

More

action:

for all

sea, mountain, road

Nature activities,
and experiments

More

Διαφημίστε:

στo altercorfu.com

διαφημιστικο banner,
επαγγελματικός κατάλογος

Τοποθέτηση στις προτάσεις,
Δημιουργία βιντεο

More

glorious past:

history & archaeology

museums, archaeology sites

influences cultures,
heritage

More
Κληματιά

Η Κληματιά είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 220 μέτρων μέσα σε πυκνή βλάστηση και με πολλά τρεχούμενα νερά. Στην Κληματιά και στα στενά σοκάκια της θα δείτε παλιά πέτρινα σπίτια, κάποια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει ακόμα και κολώνες δωρικού τύπου.

Πάνω από το χωριό Κληματιά, σε υψόμετρο 450 μέτρων βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νησιού, η Μονή Αγίας Τριάδος Κληματιάς. Το καθολικό της κτίστηκε τον 15ο αιώνα και οι τοιχογραφίες που το κοσμούν και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον χρονολογούνται στον 17ο αιώνα. Εκεί θα φτάσετε μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινά από την Κληματιά και οδηγεί στην κορυφή του βουνού.

Η θέα από αυτό το σημείο είναι πανοραμική. Από εκεί μπορείτε να δείτε τα Διαπόντια νησιά αλλά και τις ακτές τις Αλβανίας. Πολύ κοντά στον οικισμό της Κληματιάς και στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι, βρίσκεται το σπήλαιο Ανθρωπόγραβα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπήλαια στο νησί, έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πολύ εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Η Κληματιά διαθέτει επίσης ένα παρθένο δάσος από πουρνάρια που την καθιστά, σε συνδυασμό με το σπήλαιο, ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες.

Διαβάστε για:
Το σπήλαιο Κληματιάς
Tην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Κληματιάς

Βιντεο απο villagina

Back to top